PACKRAFT HELVETE -Tredje dygnet

Den här bilden är tagen när jag mår som värst under tävlingen… hjärnspöken är igång och jag krigar för att bekämpa dem genom att distrahera mig ett par minuter genom att fota lite..
Att spendera 20 timmar i en packraft (gummibåt) mellan obebodda öar en hel dag i hettande sol tar på en.
Paddlingen börjar med en vandringen ner till floden på 6 km – genom djungel med spindlar och ormar.. igen! Flera i teamet är riktigt trötta just nu då vi är inne på 3:dje natten och vi inte sovit mer än 2 timmar hittills.
Så när vi väl blåst upp båtarna bestämde vi oss för att lägga oss i dem två och två för att sova 80 min innan vi gav oss iväg då alla var rätt slitna av solen som hettat ordentligt under dagens cykling. Noterbart är dock att det inte är smart att sova vid vattnet. Inget hände tack o lov men lite längre ner i floden skulle vi senare träffa på krokodiler som låg o spanade i mörkret…
DSCN1080
Efter de 80 minuternas sömn som var den längsta vilan för de flesta i laget var det dags att ge sig iväg. Natten innan hade vi spenderat vandrande och springandes i djungeln och då var det inte aktuellt alls att sova utan det var bara att härda ut tills man kom tillbaka till växlingszonen (TA).
Efter den tuppluren vaknar vi frusna och lite stela men blir snabbt varma igen då paddlingen börjar med forspaddling i forsar med lågvatten. Vilket innebär släpande av båtar och sönderslagna smalben. Tack o lov att vi fått låna Alpacka Gnus då vi annars garanterat hade fått punktering eller en sönderriven båt av alla stenar. Ett av lagen fick båda sina båtar sönderskurna och var därför tvungna att bryta racet.
Efter nästan 10 timmars släpande och halkande på de hala stenarna stannar vi till för att få i oss lite varm mat. Outmeals Mjukkonserver (Soft cans)  som man värmer i ‘kempåse’ är alltid en lika bra stämningshöjare – tyvärr misslyckades jag med ena ‘kempåsen’ och därför blev det ena bara ljummen – men det var gott ändå! Passade samtidigt på att tina mina frusna fingrar på påsen efter att jag värmt maten, dubbla användningsområden! & dubbla mössor på i gryningen.
DSCN1099
Mikael avslutar vår ”frukoststund” med kommentaren ”Nästa gång vi stannar till kommer vi klaga på värmen” & mycket riktigt visst var det så. De följande 8 timmarna spenderades i hettande sol bland sjöar och obebodda öar, otroligt vacker natur. Men att paddla 2 km i timmen tar på psyket och rädslan för att paddla fel (vilket man inte behöver ha egentligen när man har Tommy som navigatör) gör att det blir lite knepigt i huvudet till och från.
DSCN1132Misär! Nej, det är inte kallt – grabbarna försöker bara att skydda sig mot den hettande solen.
Dagen på vattnet får vi iaf avsluta med några vattenfyllda forsar (självklart med krokodiler där med!) där vi flyger ner och endorfinerna slår i taket på nytt! En vacker solnedgång och njutningen är total!
DSCN1166
Rock & paddle!
/Sue

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s