POST-RACE – Om ett starkt beroende av kickar och det som kommer efter…

Hemma igen efter både Åre Exreme och Cowboy Tough i Wyoming, USA. Två tävlingar och två topp 10 placeringar till. I Åre lyckades jag plocka en 8:de plats efter att ha spurtat mot mållinjen med min fina vän Hanna Näslund en annan multisportare som brinner för de längre tävlingarna och i Cowboy Tough hittade vi i sista sekund den där extra poängen som krävdes för att kidnappa 10:de platsen. Så skönt!

28065579945_13a1c809e5_o

Åre; känns som en evighet sen just nu men kort om den tävlingen var att den gick som förväntat. Jag är en stark löpare och en bra cyklist men inte tillräckligt stark eller rättare sagt snabb paddlare. Så jag kom långt efter i från vattnet och fick jobba hårt för att springa ikapp minutrarna och sen försöka cykla ikapp ännu fler, problemet är dock att det är inga halvdana tjejer jag tävlar mot så det är ingen enkel uppgift. Hur som helst väldigt nöjd med min insats, jag får helt enkelt åka hem och göra bakläxan och komma tillbaka starkare nästa år. Stort grattis till Marika Wagner som kidnappade Bronset.

Marika är en tjej som jag är mäkta imponerad över och som blir lika förbannad som jag när någon säger att tjejer inte kan ta de där bra ”riktigt bra tiderna”. Marika tror också som jag på att kommunicera sina mål och drömmar högt för att få det bästa stödet och visa att man verkligen vill. Här är en bild på Marika som påstod sig ha klister under båten på tävlingsdagen 😉 tänk att det kunde gå så fort ändå!

27451994373_44c5e7fd8a_o

Stort grattis också till de andra imponerande tjejerna Malin Hjalmarsson som plockade silvret och en bronsmedalj plats med sitt i Cowboy Though i Wyoming och Kristine Larsson som förvånad plockade hem Guldmedaljen efter att ha sprungit fel på toppen av Åreskutan i dimman. STARKT!

Med uppe i Åre var även min lagkamrat Micke ”Crazy Hair” Mattsson som körde Herr Duo klassen och plockade hem en 5:e plats till laget.

27452060424_9437169cd6_o

Några dagar väl hemma i Stockholm var det dags att packa över sakerna från Åre och lägga ner i den större väskan som skulle med till staterna för ja den längre varianten av multisport tävling, Adventure Racing. Paddling, MTB, Löp/Trekk, Rep och orientering i 3,5 dygn. Från EM i multisport i Åre till en VM deltävling i Adventure Racing i USA. Det är såna veckor som själen minsann får leva ut.

image-X3

Att tävla i Adventure Racing är det mäktigaste jag gjort. Inkluderat den första ‘floppen’ i RAID in France där det spöregnade konstant i två dygn, navigationsmissar och felaktiga vägval som ledde till diskning efter två dygn då vi valde att kliva av banan då vi inte skulle få någon rakning. En tävling som lärde mig att det inte är en enkel tävlingsform och det finns mycket som kan gå ”käpp rätt åt skogen” i skogen. Ett minne är ifrån mitt i natten i Frankrike när jag cyklar på en rot lite fel, flyger av cykeln och är på väg att flyga ner från berget vi cyklar på men fastnar på några små buskar och Johan ”Chief” Lilja snabbt som attan är av sin cykeln för att slita upp mig på stigen igen…..små sekunder i ens liv som man inte vill fundera över hur det kunde ha slutat om den där busken inte var just där…

Team foto; I mål efter 3,5 dygn – solbrända, skitiga, trötta men väldigt lugna, glada och nöjda. Tommy Ivarsson, Johan Lilja, Sue Paz Thunström & Mikael Mattsson i Team Outside Pearl Izumi.

Finish Line-298-X3

Ändå så är det som en drog de platserna som man får uppleva som tävlingen tar en till är ofta platser som turister inte släpps in på och som är så otroligt bländande vackra. Belize bjöd på en mängd såna platser. Wyoming bjöd på vackra vyer, det då den delen av staten vi tävlade på var allt ifrån platt, tävlingen gick upp och ner mellan 1 500 och 3 300 meters höjd. Kan meddela att höjden påverkar en lite speciellt då man inte sover mer än 3,5 timme av 78 timmars tävlande och temperaturen på dagarna passerar 40 grader, stekhet sol och bara damm runt om.

CCT16_Kaori_finish_2_0 42-X3

Återkommer med mer detaljer om själva tävlingen men för att inte dränka er i ett tre mil långt inlägg blir det stopp här.

Jag fortsätter pyssla med tvätten, blogga, sortera tankar och drömma vidare om de senaste dagarna. Så otroligt mycket intryck på så kort tid gör att man blir lite post race depp. Ja den där lilla knarkaren i en har fått världens kick och nu är kroppen så trött så att ett lite längre löppass känns som att bestiga Mount Blanc… Vaknar om nätterna jetlaggad, förvirrad och funderar över vart jag är och vilken sträcka som är nästa tills jag inser att jag är hemma i sängen och bara ska somna om.

Nä dags att ta sig en ny kopp kaffe, hänga lite tvätt och fundera över nästa äventyr Australien. Ett land som har varit ett dröm att besöka sen jag var liten och nu ska jag få åka dit och maxa ut allt ur landet under en veckas tävlande. Japp VM-finalen i AR sträcker sig över en hel vecka och då gäller det minsann att tänka annorlunda kring sin mat och sömnstrategi.

Rock n Run!

/Sue ak. AR-Sockan

______________________

För mer bilder se; Åre Extreme ChallengeCowboy Tough, Wyoming.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s