ÖtillÖ – the swimrun world championship

Ja, har man lagt träningen på en viss nivå är det svårt att backa tillbaka. Så nästa stora utmaning är ötillö – the swimrun world championship.

Via 24 öar ska jag springa, simma, springa och simma igen om vartannat från Sandhamn till Utö tillsammans med min nyfunna tävlingspartner Erik B Blomberg. Ja, vi ska springa i våtdräkt och simma i löparskor. Distansen är sammanlagt 75 km varav 10 km öppen-vatten simning och 65 km traillöpning och tävlingen pågår över en dag, ja precis nonstop.

2012 rankades ötillö som en av världens tuffaste konditionstävlingarna av CNN.com. Så nu måste jag bara bocka av den här fantastisk vackra och utmanande tävlingen på mitt sätt och det genom att gå ‘All in’ och se vart det kan ta mig. Har jag otur så går det ”åt skogen” på helt fel sätt men det är inget vi hoppas på! Genom alla möjliga typer av förberedelser tillsammans med Erik (tävlingspartner & rutinerad lagkapten) och min Coach Johan Andersson ska jag ser till att vara redo. Den 4:de September ska Jag och Erik stå redo o taggade på startlinjen.

Efter som att jag och Erik blev direkt utvalda via det prestigefyllda Directors Choice så jag har valt att fokusera på SwimRun under 2017. Där med förenklar det träningen för mig två träningsformer inte 5-6 stycken. MEN det betyder inte att jag kommer att sluta cykla, klättra eller paddla för den delen. Det som skiljer är att fokuset ligger på att simma och springa och det är det som kommer att fortsätta ta den största delen av min träningstid. Jag ska bli snabbare och starkare både på land och i vattnet. 😉

Fortsätt följ här och på på instagram (@metalhedrunner) för att se hur jag och Erik i Team Metalrunners gör oss redo för VM i SwimRun!

img_3349

MEN här närmast kommer vi att följa mitt Adventure Race lag Naturkompanients Pioneers i Paraguay.  Under nästa vecka tävlar de i ARWS igen! Se till att följa Pioneers på FB!

Rock n’Run!
/Sue

Tack till Mats och Mikael på ötillö för den här möjligheten.
Tack till Naturkompaniet & Tierra Sweden (finns på naturkompaniet 😉 ) för stöd och support till mig och AR-laget.

Tack till Ulf & Pål på Team Snabbare för simteknik & yoga, Powerwoman för de vackra simkläderna och tack till alla andra företag och människor som både supportar mig och laget med stora och små bidrag av både saker, pepp o energi! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s