Naturkompaniets Pioneers – Vilka är vi?

Pionjär, ja det känns rätt bra och att vara just Pionjär med Naturkompaniet som support måste jag säga känns genast lite bättre. Trygghet, kunskap, kvalité och det där lilla extra är ord som kommer till mig när jag tänker på Naturkompaniet.

Ja, just de orden skulle kunna beskriva oss i laget ganska bra inser jag nu när jag skriver det 🙂

Men först ska jag ger er några ord från Johan om just Adventure Racing.

Vår idrott ”Adventure Racing” är så mycket mer än bara en sport. Tävlingarna i Världscupen [ARWS] går genom några av de mest avlägsna, natursköna och utmanande delar av världen och vi har bl a tävlat i högalpin miljö, djupa djungler samt vindpinade stäpper där Buffalo Bill en gång red. Vi älskar alla äventyret och utmaningarna men har stor respekt för det vi gör. Att få uppleva platser vi aldrig annars skulle ha mött och dess invånare som i många fall inte känner till Sverige är en fantastisk förmån.

I Paraguay senast blev vi inbjudna på ”fika” mitt ute i djungeln av en man som inte kunde ett ord engelska utan bara det lokala språket Guarani. Vi förstod inte många ord men hade en härlig pratstund ändå. Ett annat starkt minne är när vi repellerade ner i ett ”sinkhole” i Belize för att sedan navigera genom några av världens största grottsystem. Händelser vi aldrig kommer att glömma.

En stor del av vår tid tränar vi givetvis för att stärka våra kroppar att hantera de belastningar som dessa tävlingar medför. Träningen bedrivs till stor del i världens största gym, naturen. Cirkeln är sluten och det är alltid till naturen vi vänder oss för inspiration, träning och energipåfyllnad.

Vill du läsa mer om vår sport? Kolla in på ARWS organisationens sida.

Men tillbaka till laget nu.

Tommy ‘Maskinen’ Ivarsson, vår Navigatör. Han är min och lagets TRYGGHET. Tommy är uppväxt med orientering som nästan enda sport fram tills han var 20 år och han älskar kartor vilket märks tydligt. Säger Tommy att vi ska gå åt ett visst håll så ska vi det med ja kanske 99,9% säkerhet – i Belize hade han en felnavigering i sista korsningen – tror han hade vittring på målet och råka vända på kartan efter så där 4 dygn.  Det är ändå helt OK, vi hade ändå passerat några hundratals korsningar innan dess.  Tur att jag själv spenderat tid i området innan tävlingen i den byn och kunde skrika stopp! När jag tyvärr gjort det två dygn tidigare felaktigt så det krävdes lite mer den här gången för att få stopp på ekipaget. Men vi vände om och hittade upp för sista backen och in i MÅL på vår första gemensamma tävling och till en välförtjänt 4:de plats (Maya Mountain, ARWS 2016). Tommy jobbar för Ericsson i Kanada där han kan njuta av Svensknatur i XL format.

tommy_pioneers_naturkompaniet

Ekipaget bestod i grunden av 4 Pionjärer – Jag (Sue), Johan, Micke och ja precis Tommy.

Tyvärr kunde jag inte tävla med laget i senaste tävlingen i Paraguay men då ryckte vår vän Marika in och stärkte upp laget. Tack Marika! 

Marika Wagner, är nu en del av kärnteamet även om hon är en vild eldfågel 😉 Marika jobbar till vardags som brandman när hon inte håller koll på grabbarna i djungeln eller ja flyger runt jorden för att tävla i både SwimRun & Off-road-triathlon. Det betyder att Marika kommer med både styrka, trygghet och rutin hon är med andra ord en kvinna man kan räkna med när det brinner!

cykel_2_pioneers_naturkompaniet

Läs Tips! Race rapport från senaste tävlingen i Paraguay, läs den på Marikas blogg HÄR.

Micke ‘Crazy Hair’ Mattsson (& 73 andra nicknames) , innehar rollen som ‘Gear optimizer’. Micke står KUNSKAP vilket han har till och med en doktorsgrad i och ännu bättre för oss just i Multisport vilket gör att han håller koll på att laget beter sig. Att vi packar rätt, äter rätt och pressar så där exakt lagom hårt (vilket är en viktig parameter när det är dags att prestera 4-5 dygn non-stop) och gör allt annat sånt där smått och gott rätt. Det är med andra ord inte helt dumt att ha med sig en Professor i fysiologi och ett rutinerat tävlingsproffs ut på banan. När Micke inte tävlar i Adventure Racing eller leder forskning vid något av de glammiga universiteten Stanford och GIH så samlar han på SM medaljer i alla möjliga konditionsidrotter.

packrafting_pioneers_naturkompaniet

Johan ”Chief” Lilja, vår lagkapten och andre navigatör och står för KVALITET, han är den som som handplockat laget och som var noga i sina val och något måste han gjort rätt. 😉 För vi hade haft exakt noll gemensamma träningspass alla fyra innan vi stod på startlinjen i Belize tillsammans. Johan ser till att vi har rätt kontakter, att vi har rätt leverantörer, att vi får den bästa kvalitén på vår tävlingsutrustning, mat och förutsättningar. Det gör att det inte är någon slump att vi idag har Naturkompaniet – Utrustningskonsulterna själva som sponsor. När man vill ha det bästa så gäller det att ligga i och det gör Johan. Vilket vi är extremt tacksamma för! Chief är inte bara Chef och kvalitetskräsen i laget utan även utanför banan då han jobbar vid försvarsmakten. Johan har en bakgrund inom MTB stage racing där han tävlat i länder som Nepal, Kina, Sri Lanka och Frankrike.

belize_goal_pioneers_naturkompaniet

Sue ‘Sockan’ Paz Thunström, Det där lilla extra, ja det får väl vara jag jag då, jag är ansvarig för ja lite allt möjligt, tex att hålla de andra vakna på nätterna, sprida positiv energi, se till att medics lådan är fylld, vara Tommys manuella stegräknare och agera mediebyrå med mera. Jag är född med överskottsenergi, är envis som få och har noll respekt för begränsningar. Jag säger som Pippi Långstrump ”Det här har jag aldrig provat förr, så det klarar jag helt säkert’. Jag må se liten ut i men jag lovar jag kan dra den där stora mannen på sin cykel när han halvsover om det skulle behövas (och jag har gjort det!) Så vet ni vad jag är faktiskt rätt tuff jag med 😉 Även om jag jobbar med Test och Testledning inom IT och inte släcker riktiga bränder, testar på människor som Professorn eller håller vårat land tryggt som Chief eller leker med stora kommunikationsmaster som Tommy i Kanada!

Men jag ska alltid TESTA ALLT!!

Så jag lovar att testa vidare och trampa upp nya vägar tillsammans med mina lagkamrater i Pioneers och visa vägen för er andra.

medaj

Följ vår resa så lovar jag och mina herrar att berätta mer om vad det innebär att tävla i Adventure Racing och Multisport och alla de andra snorsporterna vi sysselsätter oss med och hur man får det att gå ihop med livet och inte minst hur man maximerar livet 😉

För så där ca 6 år sen kan jag lova att det var mer troligt att du fann mig i vimlet på Stureplan i mina skyhögaklackar dansandes till kl 5 under lördagsnatten. Än i skogen på söndagsmorgonen luskandes på OM det går att cykla med en cykelcross på Fornstigen eller inte. [Just CX på Fornstigen kan meddela att det INTE är att rekommendera, extreeeeeemt skakigt men har man inte testat så vet man inte 😉 ]

Idag kombinerar jag, Storstadslivet efter jobbet i en lugnare variant med ett glas Pol Roger på tex Riche innan teater besöket för att sen vakna tidigt och smita ut med hunden för att möta dagen i skogen på Djurgården eller på en löptur i någon ny stads park som jag är på besök i.

Ha det bäst!

Nu är det dags att sova för för mig, för om några timmar är det nämligen dags att smita till Oslo på jobb, hoppa hejsan!!

/Sue Paz, @metalheadrunner

#livetsliv #näräventyr  #naturkompaniet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s