Ronja, Pippi, Lisbeth, Ingrid, Isprinsessan Elsa, Indianprinsessan Pocahontas & andra superhjältinnor!

Husgudar och gudinnor.

Ja det här kommer nog mest att handla om gudinnor av olika slag eller kanske mer som vanligt om alla tankar som passerar huvudet under en löptur när kroppen inte fungerar som den ska. Ja så här två dagar efter den där löpturen vet jag varför kroppen inte fungerade, jag hade en förkylning smygande inget jag kände av i fredags men när jag vaknade på lördagen med lite halsont så trillade polletten ner. Så igår blev det att ta färjan ut till Utö med en annan Powerwoman och hennes härliga barn för två dagars återhämtning.

2 timmar senare… Blev visst stop mitt i skrivandet för att se på Frozen med två små barn i knät och en hund, ja Zoë så  är klart med 🙂 Hur som helst är Prinsessan Anna i Frozen är super cool! Nytt försök på att skriva lite.

Senaste veckorna har varit så där galet intensiva och jag är ändå rätt imponerad över att jag klarat hälsan så här långt. De senaste veckorna har jag ändå hållit hårt på sovreglerna, ligga still i sängen minst 8 h (ja utan telefon). Några dagars paus nu o sen så är vi tillbaka igen.

Tillbaka till den där löpturen igen, den senast tiden har handlat mycket om att skapa förutsättningar för framtiden. För mig, för kvinnor och för flickorna i samhället. Jag ska inte gå in i barnuppfostran, för jag har inga egna barn. Bara en hög med syskon, bonussyskon och vänners fina barn.. & det finns det dessutom andra som skriver om det. Jag ska skriva om sk extremsport, äventyr, cykling och att inspirera för det är jag mycket bättre på än barnuppfostran.

Jag vill däremot skriva några rader om att vara stark men också om att få vara ledsen.

Jag har alltid varit en prinsessa och kommer att vara en prinsessa hela livet. Japp jag fyller 33 i sommar och jag firar fortfarande mina födelsedagar med kalas, för det är jag och mina vänner värda! Prinsessan Anna i Fozen visar oss att Prinsessor visst kan klättra i berg (eller ja försöka – hon behöver nog lite träning), att vi kan rida (ja på renen Sven) och att hon är modig nog att ge sig iväg ensam i skogen för att finna sin syster. Vi har Pocahontas och Ronja Rövardotter som var prinsessorna i naturen, ute och lekte och härja – modiga och nyfikna. Med stöd i från sina pappor att just vara fria, trygga och modiga och leka tills att man slog sig och sen då komma gråtandes.

Vet ni att Pocahonats betyder ”Hon är lekfull” eller ”favoritdotter” men även ”hon som leker med vinden”. Ganska komiskt då pappa alltid brukar (japp det sker fortfarande) retas med oss sina döttrar om vem som är favorit dottern.

Lisbeth Salander, en annan av mina husgudinnor. Som IT-nörd sen jag var liten har jag alltid drömt om att lära mig hacka..gick på IT-Gymnasiet och jobbar nu på IT-Huset. Blev visst ingen Lisbeth och det blev visst ingen drake på ryggen heller men en och annan fjäril, älva, blomma och ja saga.. Det var väl det där med kontrasterna igen och dit jag ville komma. Bara för att man en dag är väldigt stark betyder det inte att man inte kan gråta nästa dag. Att man på utsidan kan kämpa och slåss mot det mesta men att man behöver få vara känslig kvinna som MAN och det är kanske just det att våra män måste få komma o kura upp lika väl de som en boll i soffan och se på en och annan Disney film eller lite Astrid Lindgren, vi säger som Pippi Långstrump:

”Är man väldigt stark måste man också vara väldigt snäll!”

Hur som helst vill jag väl med mitt ludd säga att det är ok att vara ledsen oavsett vem du är och det betyder inte att man inte är STARK inombords!

 

En annan gudinna är Ingrid Bergman på temat att våga bryta normer och följa sitt hjärta och sina mål. Jag försöker ha med mig Ingrid i mitt skapande och byggande av Cykelklubben, Teamet [Team She Rides pwrd by Scott] och ja i mina äventyr med Naturkompaniet. Modet att lägga tid och energi på det jag tror kommer att bli riktigt riktigt bra även om jag inte idag vet vad det kommer att bli. Men de senaste veckorna har ändå visat att vi är hundratals människor där ute med samma mål. She Rides CK växer med nya medlemmar varje timme och jag är så stolt över det vi bygger tillsammans! Tillsammans är vi starkare och tillsammans skapar vi förutsättningarna för att både vi och morgondagens flickor och pojkar ska få tävla på samma villkor.

Inför She Rides CK mötet. Foto: Jessica Clarén

Ett litet steg på vägen är all fin publicitet och att Lidingöloppet MTB nu faktiskt ger oss kvinnor en egen startgrupp även om det bara skiljer några minuter.

Foto: Jessica Clarén

Nu är det dags att packa ihop och promenera ner till färjan för en färd tillbaka till den den stora staden igen och min stora svarta soffa i mitt Slott.
Jag kommer fortsätta att vara en Prinsessa. För jag behöver inte bete mig som en man/kille/pojke för att bli respekterad för den jag är!

 

.Punk slut

 

 

ps. den fina baddräkten hittar du på, Powerwoman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s