…hänt sen sist & på lördag smäller det – SM i XCM #1572

Äntligen är det dags för SM i min MTB-gren, XCM! Där är som ni kanske förstår Långlopp (!) också kallad MTB Marathon när det kommer till cykling så är distansen lite längre än ett löp-maraton och just den här tävlingen är 80 KM och går av stapeln i Motala på Lördag! Läs mer om tävlingen på arrangörens hemsida och är du sugen så går det fortfarande att anmäla sig till motionsklassen, 1572challenge.se.

0s4a2851

För att komma väl till förberedd till SM har jag spenderat både tid i min soffa men också med att flänga vidare runt om i Sverige för att just träningstävla. Förra veckan satte vi oss i bilen och styrde ner till Malmö för att härda benen och känna puls på racern under Ringeloppet, ett bra arrangemang med en starkare line-up av tjejer på startlinjen än SM i linje då våra grannar i Danmark satte sig i bilen och såg till att hämta hem vinsten. Både Hanna Johansson & Nathalie Eklund som tävlar för She Rides CK gjorde starka lopp i första klungan. Hanna missade dock spurten efter att ha blivit utträngd på åkern (då tjejen framför va på väg att krascha) precis innan det drog ihop sig för spurt strid. Trist!

IMG_4236

Jag insåg att min icke-rävighet inte va till min fördel och bestämde mig för att lägga mig längst fram tillsammans med en Danska-Vicky i orange/svart som också hade ”hemlängtan” efter att några andra brudar gjort att vi tappat första klungan. Så varv på varv på varv låg hon och jag och några andra tjejer (läs typ 2) längst fram och drog hela klungan. Typ så här såg det ut mest hela tiden.

ringen_01

ringen_7

Men SKÅNE är vackert och hem därifrån fick jag med mig 9 timmar var av 6,5 timmes propaganda cykling. Både med starka herrar som Victor Hedin o Richard Larsén men också med riktigt starka damer som på bilden nedan från cyklingen hemåt i söndags med Petra Dolejsova & Nathalie Eklund.

Hanna Johansson satte på sig She Rides tröjan igen och tog revansch på spurten och körde GP:t i Malmö innan hon mötte upp oss i med bilen så där 10 mil längre norr ut.

IMG_4275

Här hemma har jag spenderat väldigt mycket tid på cyklarna men även fokuserat på att bada och simma lite för ovanlighetens skull och ett pass inlines har det även blivit. Varför inlines? Jo, om några veckor åker jag ner till Danmark i hopp om att plocka hem vinsten i en Adventure Racing tävling (Yepp yepp!), läs mer om tävlingen på Yeti Adventure Challenge. Jag kör MASTER klassen tillsammans med mina 3 danska herrar, Erling, Lars och Emil. I laget som de förövrigt döpt till ”Sue and the Powerpuff Girls” helt rimligt! 😉

IMG_4024

Oavsett hur sommaren slutar kommer jag nog ändå mest minnas den såhär, brygghäng med Zoë;

IMG_4313

eller….simmandes med Nathalie eller annan Power Woman eller Power Man!

IMG_4144

..eller kanske mest så här… på väg till eller från bad instagramandes… #opps! #busted

sue_djurgården

Ha en fortsatt fin sommar och hoppas du inte lider allt för mycket i värmen – jag älskar den men Zoë kämpar lite stackarn, inte lätt att va en snart 12-årig svart skrutt i den här värmen.

Over and out! Vi ses på startlinjen på lördag om inte Wish me luck!

//Sue ak. @metalheadrunner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s