Race Report: 6:A på SM i XCM – Jag vill & Jag kan!

De senaste dygnen har verkligen varit omtumlande men som man brukar säga allt löser sig alltid till slut och det gjorde det även den här gången… känslor, pyspunka, nervositet och glädjetårar.. men tillbaka till ungefär där jag slutade förra blogginlägget i torsdags..

VARNING FÖR ETT LÅÅÅÅÅÅNGT INLÄGG 🙂

Tidigare i veckan valde jag att lämna Naturkompaniet Pioneers, laget jag tävlat med i Adventure Racing de senaste två åren – det var ett känslosamt beslut med dags att ta, både för mig och för laget. Jag önskar er all lycka och tackar för de minnen vi skapat tillsammans de här åren. MEN det beslutet va början till slutet på en ”era” och starten på något nytt. Stort tack Naturkompaniet och alla andra sponsorer kopplade till laget för ert stöd de här åren!

Så i torsdag efter att ha badat klart för dagen, bloggat, ätit upp en av glasslådorna som fanns i frysen (karamell/jordnötter/salt), packat klart väskan, sett lite netflix och gjort mig i ordning för att sova visade det sig att det var dags att vända blad och fokusera 100 % på det jag längtat efter SM i långlopp!

FREDAG

Låter väldigt luddigt ja men igår när jag när jag vaknade var det i alla fall som att jag såg världen med lite nyktrare ögon. Lättad över att få fokusera på bara MIG och bara på ett lag [Team She Rides]! Självklart fick lugnet inte stanna så länge, för ungefär samtidigt som jag vaknar så ringer Jessica som jag ska åka till SM med och berättar att hundvakten ställt in och att Jaime måste stanna hemma. Det betyder att vi står utan meck, pepp/support och det viktigaste om man ska köra 3,5 h i värmen ”LANGARE” av vattenflaskor! Lätt panik uppstår, jag ringer Alex (syrran) som inte svarar och sen vidare till mamma. Hon säger att hon kan packa direkt, vilket hon gör och ställer sig stand-by för följa med om det ska behövas – Tack Mammi! Mamma är dock inte så van vid tävlingar och lagning så vi jagar vidare och tillslut så visar det sig att vi kan få lagning via Team HiQ, pehu!

Några timmar efter tidsschemat sitter vi äntligen i bilen mot Motala, ja mitt i Stockholms trafikkaos…då Essingeleden står still söder ut pga en olycka. Vi trixar oss igenom stan och kommer ut på E4:an.

Väl framme i Motala vid 18/19-isch hämtar vi ut nummerlappar, åker till huset vi hyrt, kör vårt väckpass på cyklen, handlar mat, Jessica lagar mat (min proffsgren = att få andra att laga mat till mig 😉 ), jag fixar Maurten flaskorna inför morgondagen, vi äter middag (21:30 !!), diskar och går för att sova (23:30!!). Båda glada och pepp inför morgondagen! Jag = nervös..men på ett bra sätt!

LÖRDAG! 

Klockan ringer 6:30, samtidigt kommer ett meddelande från Caroline (ak Hjälten! ak. Ordf She Rides CK) som säger att hon är på väg till Motala för att langa till oss!!! Överlycklig somnar jag om 27 minuter till då det innebär att vi har egen lagning och inte behöver synka ihop oss med HiQ laget, Henrik Sparr & Calle Friberg’s lagning. [De kom 4:a resp. 5:a idag!! GRATTIS!]

Väl vaken vid 7, inser jag att jag som vanligt innan en tävlingsstart drömt mardrömmar… yay! Men det ska inte få hindra mig utan jag stoppar in hörlurarna i öronen och lyssnar på Avicii – Without You, slänger upp ett insta-story inlägg och studsar (sömnigt) upp ur sängen och in in köket där ”Clarenskan” redan fixat kaffe och ställt fram frukost! #kärlek!

Vi äter upp, byter om och åker till starten! PEPP & Lite mer nevös – fortfarande positiv sådan!!

Väl framme så lyfter jag ur min cykel och inser att framhjulet är mjukt…väldigt mjukt…jag pumpar upp väntar lite och mäter lufttrycket igen och konstaterar att jag har pyspunka! Lätt stressad tömmer jag däcket på luft, klämmer ihop det, fyller på med stans-vätska (jag har slanglöst), pumpar upp (till poff x2 tänker på Ingrid som älskar ljudet av att stansa däck) och vi drar ut på uppvärmningen. Väl tillbaka från uppvärmningen klantar jag mig med pumpen (nervös-stressad-inte-positiv-sådan-nu) när jag ska mäta lufttrycket och släpper ut lite luft av misstag och får för mig att däcket fortfarande läcker. Där med beslutar jag mig för att pumpar upp däcket rätt hårt för att OM det läcker så kanske jag hinner en bit ändå. Går till starten. Möter Caroline, berättar vad som hänt och hon meddelar att hon tar med pumpen ut på banan. Ni kan gissa om jag va nervös tidigare så är jag väldigt tyst och allvarlig nu.

Starten skjuts på 7 minuter…jag blir tystare.. känner att ett toabesök (modell inte-kissa-i-buske-nervös) vore trevligt/skönt, kollar på Caroline o börjar dividera om att få en ny vattenflaska hon kollar på mig och säger ”Du går ingenstans och det du har i flaskan räcker”. TACK CAROLINE IGEN!

9:38 – Startskottet går, klungan hänger ihop, jag hamnar bakom ”fel” hjul in på den första tekniska stigen och tappar några meter på klungan men tränger mig förbi (studsandes med mitt hårda framhjul) och är snabbt ikapp igen. Klungan samlas, tempot ökar och plötsligt är vi nedanför första stigningen och något händer (!) bergs-spurt-pris lockar cyklisterna att öka och jag kollar ner på mina ben men inget verkar hända här…jo alltså jag rör mig framåt men de andra försvinner uppåt. Jag funderar vart mitt pannben är och vad mina wättzzz (cykelnörderi) tagit vägen och flämtar till två herrar som sitter vid toppen av backen att jag vill reklamera min kropp och mitt pannben. Bara ynka 23 minuter av tävlingen har passerat och det enda jag vill är att kliva av.. NU!

Men väl där uppe lyfter jag blicken och lite längre fram så ser jag två klungor, den främre på 5 cyklister och en annan på 2 eller va det kanske 3 cyklister. Jag får lite ny energi och inser att jag inte är sist (av 13 elitdamer) och att det bara är att stå på utför nu en stund & det kan jag! Så snart är jag ikapp det andra gänget och tävlingen är igång.

Resten av tävlingen är en jakt…i att plocka placeringar och i att lägga avstånd till de (få) jag passerar bakom mig. Något som gör att pulsen konstant är hög och ligger på tröskeln konstant men väl framme efter ja precis sekundera under 3,5 timme (3:29:52) så når jag målet som sjätte (6:A!!!!!) cyklist och får veta att Jessica vunnit spurten mot Fanny Kjellqvist och där med också plockat hem 4:de platsen till laget! WOHO!!

Lyckliga, smutsiga och med glädjetårar i ögonen sätter vi oss i bilen tillbaka mot Stockholm! Vi gjorde det – trots att inget ville samarbeta en stund och att våren varit turbulent eller ja de senaste åren så lyckades jag ta säsongens mål att vara i bland de 10 bästa damerna i Sverige på Långlopp. Då skolan drar i gång i Augusti så kan jag inte försvara min placering i tabellen i Långlopps cupen men så får det va för nu är det dags att utmana huvudet både på jobbet och i skolbänken. Blev befordrad förra veckan och har bestämt mig för att certifiera mig som PT i Snorsport ak Konditionsidrott! Så hösten är minst sagt fullbokad..ja fram till sista oktober iaf 😉

Summa summarum, mitt första år som cyklist är snart slut, jag har lärt mig massor inför nästa år och att avsluta säsongen med SM i XCM som näst-sista tävling och ta med sig en 6:e plats hem från det i ett galet starkt startfält är inte fy skam utan faktiskt riktigt d@vla bra! Kort och gott = Jag är stolt över mig 🙂

Trött och skitig Power Woman efter målgång vink!

Nästa vecka kör jag Cykelvasan med de andra tjejerna i Team She Rides och efter det är det bara hem, och packa om väskan för efter det åker jag till Danmark. På tisdagen tar jag nämligen flyget till Köpenhamn för 40-60 h Adventure Racing tävlingen Yeti Challenge som ”tjejen” (en stark sådan 😉 ) i ett danskt lag. JA, Adventure Racing tänkte jag inte sluta med om det va det ni trodde där i början. Nej nej, jag tänkte bara va ”frilans” Adventure Racer. Jag tror det kommer passa mig bättre då jag vill tävla mycket, behöver friheten och känner att det är dags att lära sig mer av sporten genom att tävla med andra lag.

Tack till er alla som peppat och skickat grattis meddelanden det betyder massor och det höll på att vi ”gråtfest” här hemma ett tag!

Nu ska jag sova för imorgon bär det av på lång-racer-fin-tur till Torö eller något liknande med lite vänner.

KRAM & Nattis!!!

//Sue ak @metalheadrunner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s