When all the fun stops?! #Traveling

”What will you do when all the fun stops?”

En vän till mig fick precis den frågan på en dejt, han förstod inte frågan alls och tjejen kollade på honom och förtydligade med ”Ja när du ska bli vuxen?” Mannen i fråga har passerat 30 och är en av de lyckligare själarna jag känner. Han reser jorden runt i jakt på nya äventyr, jobbar som guide lite här och där och får ihop så där lagom mycket pengar för att det ska gå alldeles utmärkt.

Nu när jag skriver det här inlägget är jag i Kina på en 14 h mellanlandning på väg till Brisbane, Australien. Klockan är 09:00, det är torsdag morgon och jag har satt mig i en hotell Lobby med min dator för att skriva av mig lite, jag dricker en Coca-Cola för att försöka vakna till (klockan är 03:00 hemma i Sverige) samtidigt som lite härlig piano musik vaggar mig…haha!

Hur som, citatet ovan kom tillbaka till mig under flygningen och även om jag vet att det finns MÅNGA människor som inte skulle göra det jag gör idag dvs förlänga sin flygning med +7 timmar för att ta nästa flyg till sin slutdestination bara för att få en till stämpel i passet och samla lite mer kulturell erfarenhet så blir jag ändå förvånad. Hur man kan ha inställningen att ”allt det roliga ska ta slut” och att man ”måste bli vuxen”? En annan vän sa för några veckor sen att de som verkligen ÄR VUXNA är dem som vågar vara barnsliga och jag är beredd att hålla med. Oavsett så passar det synsättet mig. Jag är vuxen jag har passerat 18 år och jag har ansvar för mig själv. Jag betalar skatt och röstar vilket också borde göra mig till en ok samhällsmedborgare.

Gdansk, Polen – September 2018

För mig är lyxen med att vara just vuxen att man får välja själv, om jag vill åka till andra sidan jorden två gånger inom loppet av en månad så gör jag det! Om jag vill leva på nudlar några veckor (ironi då jag är i Asien just nu) för att jag köpt resor för mina pengar så gör jag det. Jag får ta ansvar för mina val och för min lycka. Jag har valt att ha ett arbete där man inte behöver jobba med sitt ”riktiga” jobb fulltid, där man får ta tjänstledigt så mycket man vill. Sen får jag räkna på de kronorna jag har för att få dem att räcka till så mycket upplevelser som bara är möjligt och vissa kostar faktiskt inte mycket alls, tex att slå upp ett tält i skogen med en vän och sova ute.

Backpacka på andra sidan jorden är dock inte gratis men gosh vad skönt och kul det ska bli med semester! Min förra oplanerade semester (inget tävlande och inga strukturerade träningspass!) va över förra julen tillsammans med min syster Alex på Sri Lanka, vi hade två veckor av paus, standhäng, läsa böcker, lite surf och yoga. Den här gången reser jag ensam och det känns otroligt bra det med, vad jag ska göra är inte spikat men i väskan finns det löpskor, cykelskor, sim-prylar och ja närmare 4 böcker att läsa.

Så vad är viktigast för dig? Vad gör dig lycklig?

Jag vet iaf att jag inte tänker låta the fun to stop, resandet och tävlandet är viktigt för mig och jag tänker fortsätta att göra det så ofta jag bara kan. Lika väl är mina vänner och min familj otroligt viktiga för mig och jag tackar dem ödmjukast för att de låter mig vara som jag är, utan att komma med pekpinnar om att växa upp.  Okej mamma vill att jag ska låta håret växa ut igen och nu är det kortare än någonsin. (Förlåt Mammi, men jag vill ha det så här!) Sen när det kommer till vänner tror jag iofs att man väljer att umgås med de människorna som ger en energi och accepterar en så som man är.

 

På tal och människor som ger energi!! Fått några fina meddelanden de senaste dagarna från andra starka kvinnor som följer mig i sociala medier och jag kan bara säga TACK! En av anledningarna till att jag delar mycket av det jag gör är just för att inspirera andra till att våga, skapa energi och för att visa att man ska ta för sig av livet! Fortsätt med det och super tack för hjärtlig-feedback!! Blir alldeles varm 🙂

Ska försöka (först sova och sen) skriva ikapp lite här i dagarna om de sista tävlingarna (Cykelvasan & Adventure Racing i Danmak) och PT-utbildningen som jag för närvarande gett all min fritid till sen i mitten av augusti.. men det förutsätter att jag inte har allt för kul och får lite tid över 😉 & självklart ska vi få till en liten uppdatering av det här pågående äventyret!

Ha en härlig torsdag så ska jag ta och ge mig ut i Guangzhou och se vad den staden har att erbjuda en dimmig torsdag i oktober.

Rock n’ run! //Sue

4 reaktioner på ”When all the fun stops?! #Traveling

 1. Jonathan

  Hej där! Nu är jag själv ingen stark kvinna eftersom jag är man (förhoppningsvis rätt stark dock?) men jag inspireras av dig och din resa genom livet. Sprang på din profil genom en gammal träningskompis, från HA, profil på Insta. Har många starka fantastiska kvinnor i mitt liv, bland annat fyra systrar, men de som är min mittpunkt är mina tre döttrar, 3,6 & 9år. Jag hoppas jag kan hjälpa dem på deras väg ut i livet på bästa sätt. Vill med det säga att jag blir glad av ta del av ditt driv, din glöd och ditt härliga sätt att möta vardagen. Det gör mig till en bättre pappa. Keep it up and never stop rockin ? PS. Att jag sedan älskar träning och gillar att följa de som tycker detsamma gör inte saken sämre DS.

  Gilla

  1. Sue Paz Thunström

   Men heja dig Jonathan!! Tack för alla snälla ord o du låter som en otroligt vettig människa & pappa. Keep up the good work and the fun! Kram på er ALLA!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s