Sue: SM-Fokus – Race rapport Linje SM och XCM-pepp!

Publicerat på SheRides.se – Team blogg: 24 JULI, 2019
Sue sammanfattar sitt Linje SM och hur det är att ge sig an en backe i Båstad efter en vår på Mallorca.

För några veckor sen körde jag (Sue) SM i linje. Ett lopp som passade mig bra och jag verkligen va nöjd med, efter en månad som cykelguide på Mallorca visste jag om mina styrkor och svagheter och längre backar är definitivt min styrka vilket jag också kom att uppleva under tävlingen medans jag vet att jag inte är så spurt stark.

Inför tävlingen satte jag upp tre mål:

  1. Bättre än förra året (Kom in på 19 plats 2018, läs om det här)
  2. Topp 15 placering
  3. Vara med och köra om en 10:e plats.

Man kan tro när jag läser de målen i efterhand att det är en efterkonstruktion för det är nämligen exakt så dagen blev. Jag hade inte tillräckligt många watts i benen för att hänga med “första klungan” upp för den berömda backen på andra varvet där alla visste att det skulle smälla även i år. Jag krigade mig upp och väl uppe så samlade vi oss igen och blev en liten andra klunga på ca 8-9 damer. Det ska sen visa sig att den så kallade första klungan inte blivit någon klunga utan några par och solo cyklister.

Linje SM 2019 – Foto: Kjell Bengtsson

För den siffernördiga så bjuder jag på mina siffror (för backen varv 2):
1 min = 393 W = 6,55 w/kg
5 min = 299 W = 4,98 w/kg
10 min = 259 W = 4,32 w/kg

Kort fakta om SM i Linje: 123 km och 1900 höjdmeter vilket för mig blev ca 4 timmars med en Normalized Power = 211 W (60 kg) = 3,52 w/kg. Ingen vilodag direkt.

I min klunga fanns iallafall min lagkamrat Alice Andersson som tog taktpinnen första delen och bjöd in mig och de övriga tjejerna till att jobba. Men då vi hade Valhall och Stockholm CK cyklister som hade andra tjejer längre fram va de inte sugna på att jobba för att komma ikapp och vi blev en liten grupp på 3-4 ibland 5 cyklister som tog förningarna. Vilket tyvärr gjorde att avståndet ökade. MEN en bit in i racet händer två saker.

Den första är att jag räknat fel på antalet gånger vi varit i backen (vi ska köra 8 varv) och får veta att vi minsann har en mindre gång kvar än vad jag tror. YAY!!! Dock hade jag kanske ändå gärna kört några varv till för att bli av med fler ur gruppen 😉 uthållighet är som sagt min styrka.

Det positiva nummer två är att vi även har en 10:de plats att köra om. Tyvärr vet jag redan innan att någon spurt finns inte så det blir bara att köra lite hårdare varje gång i backen för att försöka skaka sig av några samt ligga på Stockholm CK’s Hanna Johansson’s (Ja, en av mina närmsta vänner) hjul nedför Hallandsåsen på den motsatta sidan för att våga köra lite extra aggressivt utför och där med skapa en lucka inför sista delen in i mål. Från samma del av banan fick jag även tävlingens topp hastighet uppmätt på 72 km/h i det kurvig utförs partiet och ett QOM med mig hem. 😉

Sputen fanns inte (eller ja försökte inte ens) men en 14 plats blev det! Alice kom in strax efter på en 17 plats och WOW, vad kul det va att ha henne vid sin sida under dagen. Alice kommer med glädje, rutin och erfarenhet. Hon må va 10 år yngre än mig född 1995 men har nog cyklat mer än 10 år längre än mig och är en cykelförebild. Tack Alice för att jag fick dela den här dagen med dig och tack till Jonas Lundberg som stod för kvalitetssupport vid sidan av banan!

Glada och taggade cyklister innan start – Foto: Kjell Bengtsson

Nu är det bara några dagar kvar till SM i XCM och det är dags att ge MTB:n lite extra kärlek innan det bär av mot Dalarna för tredje gången den här sommaren. Finnmarksturen som är en del av Långloppscupen går av stapeln på söndag och har i år SM status och nästan hela Team She Rides kommer att stå på startlinjen! Otroligt kul och taggande! Nu kör vi!!

Rock n’ roll! 
-Sue Paz Thunström-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s